Kërko
Mbyllni këtë kuti kërkimi.

Atraksionet turistike në Poloni

Vendet më interesante dhe të bukura turistike në Poloni

Fotografitë, rishikimet, përshkrimet dhe lidhjet me hartat

Rreth Polonisë

Polonia është një vend me një histori të pasur. Ka shumë për të parë për dashamirët e antikitetit. Për të parë monumentet arkitekturore mjafton të vizitoni qendrat historike të qyteteve antike të vendit. Për shembull, Gdansk, Krakow apo Torun, që kanë ruajtur ndërtesa historike me një histori mijëravjeçare.

Shumë rrugë ekskursioni përfshijnë kështjellat - Marienburg, Wawel dhe Pallatin Wilanów. Muzetë do t'ju tregojnë për faqet e trishtuara të historisë polake: Auschwitz-Birkenau, Qendra Evropiane e Solidaritetit, Muzeu i Luftës së Dytë Botërore. Vlen të përmenden objektet fetare. Këto janë komplekse të mëdha arkitekturore - Kalwaria-Zebrzydowska. Dhe kryevepra individuale arkitekturore - Manastiri Jasna Hora ose Kisha Wang.

Qytetet kryesore për t'u vizituar në Poloni

Top-35 atraksionet turistike në Poloni

Kalaja e Malborkut

4.8/5
komente 66725
Kalaja u themelua nga kalorësit teutonikë në 1274. Ajo u rindërtua dhe u zgjerua vazhdimisht në shekullin e 14-të. Nga shekulli i 15-të deri në shekullin e 18-të ishte rezidenca e mbretërve polakë. Pushtimi suedez dhe më pas Lufta e Dytë Botërore e lanë kështjellën në gërmadha. Rindërtimi i nisur nga autoritetet polake ka përfunduar. Turistët mund ta admirojnë kështjellën si një shembull i mrekullueshëm i artit gotik të tullave.
Koha e hapur
E hënë: 9:00 - 4:00
E martë: 9:00 – 3:00
E mërkurë: 9:00 - 3:00
E enjte: 9:00 – 3:00
E premte: 9:00 - 3:00
E shtunë: 9:00 – 3:00
E diel: 9:00 – 3:00

Qyteti i Vjetër i Varshavës

0/5
Një lagje historike e Varshavë themeluar në shekullin e 12-të. Është një destinacion popullor turistik. Pas Luftës së Dytë Botërore, shumica e ndërtesave të qytetit të vjetër u rindërtuan nga fotografi dhe vizatime të mbijetuara, për të cilat është në listën e UNESCO-s. Ndërtesat më të vjetra të mbijetuara janë Katedralja e Shën Gjon Pagëzorit dhe Varshavë Barbican. Qendra e qytetit të vjetër është Sheshi i Tregut. Tani është shtëpia e shumë kafeneve, dyqaneve dhe stallave të suvenireve.

Miniera e kripës Wieliczka

4.6/5
komente 24182
Zhvillimi i depozitës së kripës së shkëmbit në Wieliczka u krye për shtatë shekuj. Gjatë kësaj kohe, ajo ka zhvilluar 7 nivele të korridoreve nëntokësore me një gjatësi totale prej 200 kilometrash. Thellësia e depozitës është pothuajse 200 metra. UNESCO ka marrë në mbrojtje këtë objekt industrial unik. Rrugët e ekskursionit përfshijnë një vizitë në dhomën e Kazemirit të Madh, kapelën nëntokësore të Shën Antonit dhe boshtin e minierës Danilovich nga shekulli i 17-të.
Koha e hapur
E hënë: 9:00 - 5:00
E martë: 9:00 – 5:00
E mërkurë: 9:00 - 5:00
E enjte: 9:00 – 5:00
E premte: 9:00 - 5:00
E shtunë: 9:00 – 5:00
E diel: 9:00 – 5:00

Kalaja Mbretërore Wawel

4.7/5
komente 143563
Një kompleks arkitekturor i vendosur në një kodër në Kraków. Ai përfshin Katedralen e Shën Stanislaus dhe Wenceslas dhe Kështjellën Mbretërore. Këto ndërtesa janë po aq simbol për Poloninë, sa edhe Kremlini për Rusinë. Një kështjellë masive e stilit gotik, një katedrale me kulla të larta 20 metra, disa kisha të vogla dhe kisha - ato krijojnë një ansambël unik arkitekturor, i cili vizitohet nga qindra turistë çdo ditë.
Koha e hapur
E hënë: 9:30 - 1:00
E martë: 9:30 – 2:00
E mërkurë: 9:30 - 5:00
E enjte: 9:30 – 5:00
E premte: 9:30 - 5:00
E shtunë: 9:30 – 5:00
E diel: 9:30 – 5:00

Kazimierz

0/5
Një monument i historisë polake, pjesë e rrethit të qytetit të vjetër të Krakow. Historikisht, është një vend ku kanë jetuar hebrenjtë. Filmi i famshëm "Lista e Schindler" për Holokaustin u xhirua këtu. Në lagjen hebraike ka 7 sinagoga, të cilat arritën të mbijetojnë gjatë Luftës së Dytë Botërore, tani ato janë restauruar. Udhëtarët vërejnë komoditetin dhe atmosferën e veçantë në Kazimierz, ndryshe nga qyteti i vjetër.

MNK Sukiennice

4.7/5
komente 11938
Vendi qendror i tregtisë së Krakovit është në Sheshin e Tregut, i themeluar në vitin 1257. Sheshi 200 metra i gjatë është shtëpia e pallateve, kishave dhe ndërtesave antike. Në qendër të sheshit janë Stallat e Pëlhurave, një monument arkitekturor. Stolat prej druri janë të vendosura nën harqe në stilin neo-gotik, muret janë të zbukuruara me mbulesa dekorative. Pranë rreshtave të pëlhurave është kisha pothuajse 1000-vjeçare e Shën Wojciech.
Koha e hapur
E hënë: Mbyllur
E martë: 10:00 – 6:00
E mërkurë: 10:00 - 6:00
E enjte: 10:00 – 6:00
E premte: 10:00 - 6:00
E shtunë: 10:00 – 6:00
E diel: 10:00 – 6:00

Bazilika e Shën Mërisë

4.7/5
komente 15275
Ndërtimi i katedrales përfundoi në vitin 1397. Bazilika me tre nefshe është ndërtuar në stilin gotik. Njëra kullë e kishës është e kurorëzuar me një majë të mprehtë, e dyta me një përkrenare. Kulla më e lartë është 82 metra. Pjesa e brendshme e kishës është e dekoruar me xhamat e njomur, si dhe me vepra skulpture dhe pikture. Dekorimi kryesor është altari, i cili është 13 metra i lartë. Është gdhendur nga bli dhe ndërthur elemente të Rilindjes dhe Gotikës.

Muzeu i Gdańsk - Bashkia kryesore

4.6/5
komente 1685
Një nga qytetet më të vjetra në Poloni - u themelua në shekullin e 10-të. Qyteti është një kompleks arkitektonik ndërtesash të ndërtuara në shekujt XIII-XVIII. Ka shumë muze në Gdansk – arkeologjike, pikture, detare. Qyteti i Vjetër përqendrohet në një numër të madh monumentesh historike. Në hyrje të qendrës historike është Porta e Artë, pas së cilës ndodhen ndërtesat më të bukura të qytetit.
Koha e hapur
E hënë: 10:00 - 4:00
E martë: Mbyllur
E mërkurë: 10:00 - 4:00
E enjte: 10:00 – 6:00
E premte: 10:00 - 4:00
E shtunë: 10:00 – 4:00
E diel: 10:00 – 4:00

Bazilika e Shën Marisë së Fjetjes së Virgjëreshës së Bekuar në Gdańsk

4.7/5
komente 16594
Ndërtimi i kishës 105 metra të lartë zgjati nga mesi i shekullit të 14-të deri në fillim të shekullit të 16-të. Kulla e kambanës ka një kuvertë vëzhgimi me pamje nga qendra historike e qytetit. Brenda ka vepra madhështore të artit nga mesjeta - guri Pieta, ora astronomike, altari, i ngritur në fillim të shekullit XVI. Vendasit e konsiderojnë mrekulli faktin që kisha ishte praktikisht e padëmtuar në zjarrin e vitit 1945.
Koha e hapur
E hënë: 9:00 - 6:00
E martë: 9:00 – 6:00
E mërkurë: 9:00 - 6:00
E enjte: 9:00 – 6:00
E premte: 9:00 - 6:00
E shtunë: 9:00 – 6:00
E diel: 1:00 – 6:00

Qyteti i Vjetër i Zamość

0/5
Në shekullin e 16-të Zamosc u ndërtua nga mjeshtrit italianë si një qytet kala, por në shekullin e 19-të muret e kalasë u zëvendësuan nga kopshte piktoreske. Qendra historike e qytetit me ndërtesat e saj të Rilindjes është një vend i UNESCO-s. Ndërtesat e bukura janë integruar me mjeshtëri në ansamblin e unifikuar arkitektonik urban. Ndër monumentet arkitekturore janë Bashkia, Pallati Zamoyski dhe Katedralja.

Vendi i Qytetit të Vjetër

4.4/5
komente 8
Pjesa më e vjetër e qytetit të Toruń është një vend i trashëgimisë kulturore të UNESCO-s. Ndërtimi i qytetit filloi në shekullin XIII. Muret e qytetit që ndajnë pjesën historike të qytetit nga ndërtesat e mëvonshme janë ruajtur pjesërisht deri më sot. Kryeveprat gotike me tulla përfshijnë Kalanë Teutonike, Kishën e Shën Marisë dhe Shtëpinë e Kopernikut. Qendra e lagjes së vjetër është Tregu i Vjetër me Bashkinë e Toruń.

Bashkia e Vjetër e Wroclaw

4.8/5
komente 1581
Sheshi i Tregut, i ndërtuar në shekullin e 12-të, është tërheqja kryesore e Wrocław. Në epoka të ndryshme është ndërtuar me ndërtesa të stileve të ndryshme arkitekturore. Në qendër të sheshit ka një bllok të tërë pallatesh me elementë gotik dhe art Nouveau. Objekti më interesant konsiderohet të jetë bashkia. Është ndërtuar për gati 300 vjet - nga shekulli XIII deri në XVI. Tani bashkia është objekt muze.
Koha e hapur
E hënë: Hapur 24 orë
E martë: Hapur 24 orë
E mërkurë: Hapur 24 orë
E enjte: Hapur 24 orë
E premte: Hapur 24 orë
E shtunë: Hapur 24 orë
E diel: Hapur 24 orë

Życzliwek Gnome

4.7/5
komente 1170
Statujat e pazakonta prej bronzi të gnomes janë një simbol i Wrocław. E gjitha filloi me instalimin e një monumenti në formën e një gnome nga autoritetet e qytetit në vitin 2001, dhe që nga viti 2006 shumë organizata private kanë instaluar gnomet e tyre. Aktualisht ka rreth 400 statuja në pjesë të ndryshme të qytetit. Çdo gnome ka karakterin dhe historinë e vet. Një kërkim për të gjetur të gjitha gnomes në Wrocław është i popullarizuar në mesin e vizitorëve të qytetit.
Koha e hapur
E hënë: Hapur 24 orë
E martë: Hapur 24 orë
E mërkurë: Hapur 24 orë
E enjte: Hapur 24 orë
E premte: Hapur 24 orë
E shtunë: Hapur 24 orë
E diel: Hapur 24 orë

Shatërvani multimedial i Wrocław

4.7/5
komente 15134
Ndërtesa madhështore, e ndërtuar në vitin 1913, përdoret për koncerte dhe ngjarje sportive. Një nga strukturat e para të betonit të armuar në botë, ndërsa është një shembull i mrekullueshëm i modernizmit të hershëm. E listuar si një vend i mbrojtur nga UNESCO. Pranë sallës është instaluar një shatërvan muzikor multimedial. Ndriçimi i tij përbëhet nga 800 pika ndriçimi. Në dimër ka një shesh patinazhi në vendin e shatërvanit.
Tani për tani vendi është i mbyllur përkohësisht.
Ju lutemi rishikoni në të ardhmen

Pallati i Kulturës dhe Shkencës

4.6/5
komente 68015
Ndërtesa më e lartë në vend. Lartësia e rrokaqiellit prej 42 katesh është 240 metra. Ndërtimi u krye me paratë e Bashkimit Sovjetik nga ndërtuesit sovjetikë. "Kalletet staliniste" të Moskës u morën si model. Si rezultat, ndërtesa e pallatit kombinon stilet e neo-ampirit stalinist dhe historicizmit polak. Ambientet e ndërtesës janë të zëna nga muzetë dhe ekspozitat, si dhe zyrat e organizatave private, dyqanet, një pishinë, teatro dhe salla konferencash.
Koha e hapur
E hënë: 10:00 - 8:00
E martë: 10:00 – 8:00
E mërkurë: 10:00 - 8:00
E enjte: 10:00 – 8:00
E premte: 10:00 - 8:00
E shtunë: 10:00 – 8:00
E diel: 10:00 – 8:00

Prodhimi

4.7/5
komente 83220
Një qendër e madhe tregtare dhe argëtuese në qytetin e Łódź. Është ndërtuar në një ndërtesë të modernizuar të një fabrike të madhe të shekullit të 19-të. Sipërfaqja e qendrës tregtare dhe argëtuese është 26 hektarë. Ajo strehon më shumë se 300 dyqane të markave kryesore ndërkombëtare dhe kombëtare. Kompleksi përfshin gjithashtu një hotel, një park patinash, një klub bowling, një rul, një mur për ngjitje shkëmbinjsh dhe një kinema me 15 salla. Vlen të përmendet një shatërvan 300 metra i gjatë i instaluar pranë qendrës tregtare.
Koha e hapur
E hënë: 10:00 - 10:00
E martë: 10:00 – 10:00
E mërkurë: 10:00 - 10:00
E enjte: 10:00 – 10:00
E premte: 10:00 - 10:00
E shtunë: 10:00 – 10:00
E diela: Mbyllur

Muzeu i Pallatit të Mbretit Jan III në Wilanów

4.7/5
komente 24586
Pallati u ndërtua në fillim të shekullit të 17-të për mbretin Jan Sobieski si një rezidencë fshati. Është një monument i arkitekturës në stilin barok polak. Ai ndërthur parimet e artit evropian me traditat e arkitekturës polake të ndërtesave. Fasada është e zbukuruar me skulptura dhe dekorime të ndërlikuara. Në 1805 në pallat u hap një muze, i cili ekziston edhe sot. Pallati është i rrethuar nga parku i mrekullueshëm dhe piktoresk Wilanów.
Koha e hapur
E hënë: 10:00 - 4:00
E martë: 10:00 – 4:00
E mërkurë: 10:00 - 4:00
E enjte: 10:00 – 4:00
E premte: 10:00 - 4:00
E shtunë: 10:00 – 4:00
E diel: 10:00 – 4:00

Muzeu i Kryengritjes së Varshavës

4.7/5
komente 33274
Muzeu zë 4 kate të ndërtesës së ish-depos së tramvajit. Ekspozitat e saj i kushtohen Varshavë Kryengritja e vitit 1944. Janë të ekspozuara 750 ekspozita dhe rreth 1,000 fotografi. Pranë muzeut, Muri i Kujtesës 156 metra i gjatë mban emrat e 10,000 kryengritësve të vdekur. Filmi “Qyteti i Rrënojave”, i cili tregon tmerrin e shkatërrimit dhe shkatërrimit të Varshavë gjatë kryengritjes, shfaqet në kinema.
Koha e hapur
E hënë: 8:00 - 6:00
E martë: Mbyllur
E mërkurë: 8:00 - 6:00
E enjte: 8:00 – 6:00
E premte: 8:00 - 6:00
E shtunë: 10:00 – 6:00
E diel: 10:00 – 6:00

Memoriali dhe Muzeu Auschwitz-Birkenau

4.8/5
komente 3708
Aushvici ishte shtëpia e tre kampeve kryesore të përqendrimit nazist. Gjatë Luftës së Dytë Botërore, më shumë se një milion njerëz, kryesisht me origjinë hebreje, vdiqën në to. Në vitin 1947, këtu u hap Muzeu Aushvic-Birkenau, kushtuar ngjarjeve të tmerrshme të luftës. Çdo vit më shumë se një milion njerëz e vizitojnë atë. Në vitin 1967, në territorin e muzeut u hap një monument për nder të viktimave të nazizmit.
Koha e hapur
E hënë: 7:30 - 6:00
E martë: 7:30 – 6:00
E mërkurë: 7:30 - 6:00
E enjte: 7:30 – 6:00
E premte: 7:30 - 6:00
E shtunë: 7:30 – 6:00
E diel: 7:30 – 6:00

Fabrika e smaltit të Oskar Shindlerit

4.5/5
komente 20706
Aktivitetet e kësaj fabrike janë paraqitur në filmin Lista e Shindlerit. Themeluesi i fabrikës bleu të burgosur nga kampet e përqendrimit për të punuar në fabrikë, kështu që ai ndihmoi mijëra njerëz për t'i shpëtuar vdekjes. Ekspozita “Krakow gjatë pushtimit 1939-1948” tërheq një numër të madh vizitorësh. Ajo u hap në vitin 2010 dhe tregon për historinë e fabrikës, fatin e hebrenjve të Krakovit dhe jetën e popullsisë gjatë pushtimit.
Koha e hapur
E hënë: 10:00 - 2:00
E martë: 9:00 – 6:00
E mërkurë: 9:00 - 6:00
E enjte: 9:00 – 6:00
E premte: 9:00 - 6:00
E shtunë: 9:00 – 6:00
E diel: 9:00 – 6:00

Qendra Evropiane e Solidaritetit

4.8/5
komente 7325
Një muze multimedial dhe kompleks bibliotekë në Gdańsk. E hapur në vitin 2014, ajo i kushtohet krijimit dhe punës së lëvizjes opozitare Solidariteti. Ndërtesa është në formë anijeje dhe mbulon një sipërfaqe prej 25,000 m². 6 sallat e muzeut tregojnë historinë e shfaqjes së lëvizjes popullore, historinë e Polonisë, ndryshimin e regjimit politik dhe rënien e komunizmit. Vizitorët mund të përdorin një udhëzues audio, gjithashtu në Rusisht.
Koha e hapur
E hënë: 10:00 - 5:00
E martë: Mbyllur
E mërkurë: 10:00 - 5:00
E enjte: 10:00 – 5:00
E premte: 10:00 - 5:00
E shtunë: 10:00 – 6:00
E diel: 10:00 – 6:00

Muzeu i Luftës së Dytë Botërore

4.7/5
komente 41669
E vendosur në një gadishull në qytetin e Gdańsk. Muzeu u hap në vitin 2017. Ndërtesa është një shembull i arkitekturës moderne polake. Pjesa nëntokësore strehon ekspozitën kryesore. Fondet e saj arrijnë në 50,000 ekspozita. Koncepti i muzeut është interesant – të tregojë tmerret e luftës jo vetëm nga pikëpamja e politikës, por edhe nga sytë e një njeriu të zakonshëm. Instalimet e muzeut janë tronditëse dhe bëjnë një përshtypje të fortë.
Koha e hapur
E hënë: Mbyllur
E martë: 10:00 – 4:00
E mërkurë: 10:00 - 6:00
E enjte: 10:00 – 6:00
E premte: 10:00 - 6:00
E shtunë: 10:00 – 6:00
E diel: 10:00 – 6:00

Kisha e Shën Michael Archangel

4.7/5
komente 3065
Në jug të vendit ndodhet një kompleks kishash të vlefshme arkitekturore prej druri. Ato janë krijuar në stile të ndryshme - barok, rilindje, gotik. Objektet më të hershme janë ndërtuar në shekullin XIV. Një nga ndërtesat e para konsiderohet të jetë kisha në Hachuva e vitit 1388. Një pjesë e kompleksit është nën mbrojtjen e UNESCO-s. Një rrugë e veçantë turistike është zhvilluar për të vizituar kishat jugore të Malopolska, dhe është e njohur në mesin e udhëtarëve.
Tani për tani vendi është i mbyllur përkohësisht.
Ju lutemi rishikoni në të ardhmen

Bazilika e Zojës së Lichen

4.6/5
komente 13341
Ndërtesa të mëdha fetare prej druri të shekullit XVII, të regjistruara në listën e UNESCO-s. Nga tre kishat e ndërtuara, dy kanë mbijetuar deri më sot. Ato janë të vendosura në qytetet Svidnica dhe Javor. Kisha në Svidnicë mund të strehojë 6000 famullitarë. Tavanet e saj janë zbukuruar me piktura të skenave nga Bibla. Kisha në Jawor ka një sipërfaqe prej 1,090 m² dhe mund të strehojë 7,500 famullitarë. Zgjidhjet arkitekturore të fasadave të kishave janë tepër origjinale.
Koha e hapur
E hënë: 6:00 - 8:00
E martë: 6:00 – 8:00
E mërkurë: 6:00 - 8:00
E enjte: 6:00 – 8:00
E premte: 6:00 - 8:00
E shtunë: 6:00 – 8:00
E diel: 6:00 – 8:00

Kalwaria Zebrzydowska

0/5
Kompleksi fetar arkitektonik dhe parku në qendër të Polonisë në shpatet e maleve. Gjatë ndërtimit të parkut janë marrë parasysh veçoritë natyrore të zonës. Strukturat e parkut simbolizojnë procesionin e kryqit dhe mundimin e Krishtit. Ata kanë një arkitekturë komplekse. Ndërtesa e kapelës së Katedrales së Zojës është në formën e një zemre, shtëpia e Ponc Pilatit është në formën e një kryqi grek dhe shtëpia e Kaifës është në formën e një elipsi të thjeshtë.

Kisha Wang

4.7/5
komente 21565
Ndodhet në rrëzë të malit Sněžka në një pyll të dendur të bukur. Kisha është ndërtuar në stilin e arkitekturës tradicionale skandinave. Ndërtesa u ndërtua në Norvegji në shekullin e 12-të dhe në shekullin e 19-të u zhvendos në Karpacz me urdhër të mbretit Wilhelm IV të Prusisë. Kisha është bërë nga pisha norvegjeze pa gozhdë, por është një ndërtesë tepër e fortë. Fasadat e mureve të jashtme janë të zbukuruara me zbukurime.
Koha e hapur
E hënë: 9:00 - 5:00
E martë: 9:00 – 5:00
E mërkurë: 9:00 - 5:00
E enjte: 9:00 – 5:00
E premte: 9:00 - 5:00
E shtunë: 9:00 – 5:00
E diel: 11:30 – 5:00

Jasna Gora

4.7/5
komente 41199
Manastiri katolik në Czestochowa. I përket murgjve të rendit Pauline. Ata e ngritën manastirin në një kodër 293 metra të lartë në shekullin XIV. Lartësia e kambanores baroke të manastirit është 106 metra. Ka bastione të fuqishme në formë shigjete në cepat e manastirit në formë katërkëndëshi. Tërheqja kryesore është ikona Czestochowa e Nënës së Zotit, e konsideruar si mrekullibërëse midis besimtarëve.
Koha e hapur
E hënë: 5:30 - 9:30
E martë: 5:30 – 9:30
E mërkurë: 5:30 - 9:30
E enjte: 5:30 – 9:30
E premte: 5:30 - 9:30
E shtunë: 5:30 – 9:30
E diel: 5:30 – 9:30

Kalaja Mbretërore

4.5/5
komente 3172
Ndodhet pranë qytetit të Wałbrzych dhe është i treti më i madh në Poloni. Kalaja është pjesë e rrugës turistike “Kështjella Piast”. Ajo u themelua në shekullin XIII. Ajo mori formën e saj aktuale nën sundimin e dinastisë Hochberg. Në kohë lufte, nazistët hoqën të gjitha gjërat me vlerë nga kështjella. Por edhe tani ka diçka për të parë atje. Në kopshtin e bukur - një ekspozitë me lule dhe shkurre, në sallat e kështjellës - një ekspozitë prej porcelani dhe qeramike.
Koha e hapur
E hënë: Mbyllur
E martë: 10:00 – 4:00
E mërkurë: 10:00 - 4:00
E enjte: 10:00 – 4:00
E premte: 10:00 - 8:00
E shtunë: 10:00 – 5:00
E diel: 10:00 – 5:00

varrosur

0/5
Këtu ka disa vendpushime skish. Qyteti quhet "kryeqyteti dimëror i vendit" për shkak të mijëra turistëve që vizitojnë Zakopane në këtë kohë të vitit. Ndodhet në rrëzë të maleve Tatra. Ajri i pastër, pamjet e bukura të majave të mbuluara me borë, pylli i dendur halorë dhe infrastruktura e zhvilluar bëjnë një pushim të përsosur në të. Ka argëtime të tilla si dhjetëra kilometra pista skish, shesh patinazhi, pishina termale.

Rrethi i Liqenit Masurian

0/5
Një grup liqenesh me një sipërfaqe totale prej 310 km². Ai përbëhet nga 2,000 liqene të madhësive të ndryshme me origjinë akullnajore. Në brigjet e liqeneve ka rezerva pyjore piktoreske. Ky vend është i popullarizuar në mesin e udhëtarëve jo vetëm për shkak të bukurisë së tij natyrore. Infrastruktura për turistët këtu është e zhvilluar mirë. Është e mundur të rezervoni një udhëtim në ujë, një turne në vendet historike ose thjesht të shëtisni përgjatë shtigjeve në brigje.

Parku Kombëtar Tatra, Poloni

4.7/5
komente 13003
Një park i madh në pjesën jugore të Polonisë. Ndodhet në peizazhet e maleve Tart në malet Karpate. Ajo zë një sipërfaqe prej 22,000 ha. 70% e sipërfaqes së parkut është e mbuluar nga pyje, pjesa tjetër e zonës është e mbuluar nga shkëmbinj me 750 shpella, liqene dhe ujëvara. Pylli në park është kryesisht halorë. Mali më i lartë Rysi është i popullarizuar nga alpinistët. Alpinistët gjithashtu e pëlqejnë parkun. Ka 270 kilometra shtigje me vështirësi të ndryshme.

Pyll Białowieża

4.6/5
komente 1063
Një pyll i madh relikt fushor. Është përfshirë në listën e trashëgimisë së UNESCO-s. Ndodhet në territorin e dy vendeve fqinje - Polonisë dhe Bjellorusisë. Pylli i lashtë është shtëpia e shumë kafshëve, por më e vlefshme konsiderohet bizoni. Turizmi është zhvilluar në rezervë nga polakët anë. Qendra kryesore turistike është fshati Bialowieza, ku turistët mblidhen para ekskursioneve të tyre.

kopshtin zoologjik Wrocław

4.7/5
komente 101091
Kopshti zoologjik prej 33 hektarësh u themelua në vitin 1865. Në të njëjtën kohë, aty u ndërtuan ndërtesa me vlerë arkitekturore – Shtëpia e Majmunëve ose Shtëpia e Fluturave. Kopshti zoologjik është shtëpia e më shumë se 10,000 kafshëve. U ndërtua një rrethim 1.2 hektarësh për arinjtë e murrmë. Krenaria e kopshtit zoologjik është Africarium - një oqeanarium i madh me ekosisteme të ndryshme të kontinentit. Seksione interesante janë terrariumi dhe Madagaskar zone.
Koha e hapur
E hënë: 9:00 - 3:00
E martë: 9:00 – 3:00
E mërkurë: 9:00 - 3:00
E enjte: 9:00 – 3:00
E premte: 9:00 - 4:00
E shtunë: 9:00 – 4:00
E diel: 9:00 – 4:00

Royal Łazienki

4.8/5
komente 82120
Një kompleks i lashtë pallatesh dhe parku me monumente kulturore dhe historike. Ajo u themelua në shekullin XVII me urdhër të Hetman Lubomirsky. Ai strehon Pallatin mbi Ujë - një pavijon i izoluar me një banjë të stilit kinez. Një tjetër tërheqje e parkut është Teatri Romak. Është një amfiteatër i ndërtuar buzë ujit, i zbukuruar me statuja të poetëve të lashtë. Portokallia e Vjetër dhe e Re, Pallati Myszlewicz dhe Shtëpia e Bardhë padyshim që ia vlen të vizitohen.
Koha e hapur
E hënë: 6:00 - 8:00
E martë: 6:00 – 8:00
E mërkurë: 6:00 - 8:00
E enjte: 6:00 – 8:00
E premte: 6:00 - 8:00
E shtunë: 6:00 – 8:00
E diel: 6:00 – 8:00

Skelë në Sopot

4.5/5
komente 110646
Vendpushimi bregdetar i Sopotit, i njohur për plazhin e tij me rërë. Është e gjatë, e gjerë dhe e sigurt. Ofrohet infrastruktura e nevojshme – ndërrim kabina, terrene sportive, kafene dhe bare. Gjatësia e vijës së plazhit është 4 kilometra. Ekziston një pikë referimi historike - një skelë prej druri 55 metra e gjatë. Në pjesën tokësore të saj mbahen shpesh koncerte, ndërsa pjesa “detare” është ideale për shëtitje.
Koha e hapur
E hënë: Hapur 24 orë
E martë: Hapur 24 orë
E mërkurë: Hapur 24 orë
E enjte: Hapur 24 orë
E premte: Hapur 24 orë
E shtunë: Hapur 24 orë
E diel: Hapur 24 orë