Kërko
Mbyllni këtë kuti kërkimi.

Atraksionet turistike në Tel Aviv

Vendet më interesante dhe më të bukura turistike në Tel Aviv

Fotografitë, rishikimet, përshkrimet dhe lidhjet me hartat

Rreth Tel Avivit

Tel Avivi njihet si një nga vendpushimet më të mira bregdetare Izrael. Për më tepër, qyteti është qendra e biznesit, kulturore dhe ekonomike e Izrael, pra po zhvillohet dhe transformohet vazhdimisht. Përveç plazheve madhështore, Tel Avivi mund t'u ofrojë turistëve një program tërheqës të vizitave me vizita në lagjet antike të Jaffa-s, portin e vjetër dhe rrethin piktoresk Neve Tzedek.

Tel Avivi është një qytet dinamik dhe modern që ruan traditat e vjetra dhe në të njëjtën kohë është i hapur ndaj tendencave të reja. Dhjetra klube dhe restorante të modës presin turistët në bregun piktoresk të qytetit, rrugët e ngushta guri të Jaffa-s janë të përhumbura nga fantazmat e shekujve të mëparshëm dhe koleksioni mahnitës i Muzeut të Diasporës është i mbushur me frymën e bredhjeve mijëravjeçare të Populli hebre, i cili e gjeti atdheun e tyre vetëm në mesin e shekullit të 20-të.

Top-20 atraksionet turistike në Tel Aviv

Qytet i vjeter

0/5
Jaffa është një nga qytetet më të vjetra në botë. Vendbanimet e para në territorin e saj kanë ekzistuar në shekujt XVII-XVI para Krishtit. Qyteti lulëzoi në epokën e lashtë, por gjatë luftës hebraike u shkatërrua. Ajo u rindërtua nën Perandorin Vespasian. Gjatë sundimit arab dhe kryqëzatave pasuese, Jaffa vazhdoi të zhvillohej si një port i rëndësishëm. Në vitin 1268 qyteti u shkatërrua nga trupat e Sulltan Beibars I, pas së cilës u shkatërrua për 400 vjet. Në mesin e shekullit të 20-të, Jaffa u bashkua me Tel Aviv.

Porti i Tel Avivit

4.5/5
komente 8121
Porti detar i Tel Avivit operoi nga viti 1938 deri në vitin 1965. Pas mbylljes së tij, porti mbeti i braktisur për tridhjetë vjet derisa u kthye në një zonë turistike në vitet 1990. Sot, restorantet, dyqanet dhe vendet argëtuese janë të hapura dhe ka zona shëtitjeje të rregulluara për vizitorët. Një treg antike mbahet një herë në javë në port.
Koha e hapur
E hënë: Hapur 24 orë
E martë: Hapur 24 orë
E mërkurë: Hapur 24 orë
E enjte: Hapur 24 orë
E premte: Hapur 24 orë
E shtunë: Hapur 24 orë
E diel: Hapur 24 orë

Qendra Azrieli

0/5
Një kompleks modern i përbërë nga tre rrokaqiej - një kullë trekëndore (169 metra), një kullë e rrumbullakët (187 metra) dhe një kullë katrore (154 metra). Të gjitha strukturat u ngritën midis viteve 1996 dhe 2007. Kompleksi u emërua për nder të D. Azrieli, një sipërmarrës me origjinë izraelite, i cili u përfshi në krijimin e projektit. Në katin e 49-të të kullës së rrumbullakët ka një kuvertë vëzhgimi panoramik, nga ku mund të shikohet Tel Aviv nga një lartësi prej 182 metrash.

Neve tzedek

0/5
Në shekullin e nëntëmbëdhjetë, vendbanimi i parë hebre jashtë Jaffa ishte vendosur në atë që tani është lagja Neve Tzedek. Toka për ndërtimin e shtëpive u ble nga muslimanët. Gradualisht emigrantë nga Evropa erdhën këtu dhe ndërtuan shtëpitë e tyre, kështu që rrugët filluan të ngjasojnë me lagjet e Krakow, Mynih Prague në të njëjtën kohë. Lagjja u shkatërrua gjatë shekullit të 20-të, por u ringjall përsëri në vitet 1990.

Rezidenca e Qytetit të Bardhë

3.8/5
komente 17
Një grup lagjesh në Tel Aviv qendror ku shtëpitë janë kryesisht me ngjyrë të bardhë. Zhvillimi kryesor i kësaj pjese të qytetit u krye në 1920-1950 në stilin e atëhershëm popullor të pasluftës Bauhaus, që nënkupton funksionalitet, komoditet dhe minimalizëm. Qyteti i Bardhë u përfshi në Listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s si një monument i planifikimit urban të shekullit të 20-të.

Shtëpia e faltoreve

4.4/5
komente 184
Shtëpia është ndërtuar në vitin 1925, duke kombinuar tipare të disa stileve arkitekturore. Shtëpia u projektua nga A. Levy dhe u ndërtua për një qytetar të pasur M. Bloch. Ka një histori kurioze që lidhet me krijimin e saj, sipas së cilës Bloch hodhi poshtë planin origjinal të Levy dhe iu drejtua një arkitekti amerikan. Por ky i fundit nuk mori parasysh veçoritë e arkitekturës vendase, ndaj projekti i tij u refuzua. Pastaj Bloch u kthye te Levy. Si hakmarrje, arkitekti krijoi një ndërtesë që përziente stile nga periudha të ndryshme.
Koha e hapur
E hënë: Hapur 24 orë
E martë: Hapur 24 orë
E mërkurë: Hapur 24 orë
E enjte: Hapur 24 orë
E premte: Hapur 24 orë
E shtunë: Hapur 24 orë
E diel: Hapur 24 orë

Muzeu Palmach

4.6/5
komente 2309
Ekspozita i kushtohet historisë së njësive luftarake hebreje Palmach, të krijuara në vitin 1941 për të zmbrapsur një sulm të mundshëm të Rajhut të Tretë në Palestinë. Njësitë ekzistuan deri në vitin 1948, më pas u përfshinë në të sapokrijuarit Izrael Forcat e Mbrojtjes. Muzeu ka një format interaktiv. Me ndihmën e videoklipeve, projeksioneve dhe efekteve speciale, vizitorëve u shfaqet historia e "ngjallur".
Koha e hapur
E hënë: 9:00 - 3:00
E martë: 9:00 – 5:00
E mërkurë: 9:00 - 5:00
E enjte: 9:00 – 5:00
E premte: 9:00 - 1:00
E shtunë: Mbyllur
E diel: 9:00 – 5:00

Muzeu ANU i Popullit Hebre

4.5/5
komente 6177
Muzeu u hap me rastin e tridhjetëvjetorit të themelimit të Shtetit të Izrael. Koleksioni i tij përbëhet nga ekspozita që mund të përdoren për të studiuar historinë e diasporës hebreje të shpërndarë nëpër botë. Bredhja e hebrenjve filloi 2,600 vjet më parë kur mbreti Nebukadnetsar II mori Jerusalem dhe filluan të largonin me forcë hebrenjtë nga tokat e tyre stërgjyshore. Ekspozita fokusohet në aspekte të ndryshme të jetës së izraelitëve në vende të tjera.
Koha e hapur
E hënë: 10:00 - 5:00
E martë: 10:00 – 5:00
E mërkurë: 10:00 - 5:00
E enjte: 10:00 – 5:00
E premte: 10:00 - 2:00
E shtunë: 10:00 – 5:00
E diel: 10:00 – 5:00

Muzeu Eretz Israel

4.4/5
komente 5582
Muzeu arkeologjik dhe antropologjik i përbërë nga koleksione të gjera të artefakteve historike të gjetura në tokat e Izrael. Ekspozita përbëhet nga disa pavijone që përmbajnë qeramikë, stoli, monedha, enë, mozaikë, vegla dhe objekte të tjera. Muzeu u organizua në vitin 1953, pesë vjet më pas Izrael u shpall shtet më vete.
Koha e hapur
E hënë: 10:00 - 4:00
E martë: 10:00 – 8:00
E mërkurë: 10:00 - 4:00
E enjte: 10:00 – 8:00
E premte: 10:00 - 2:00
E shtunë: 10:00 – 6:00
E diela: Mbyllur

Muzeu i Artit në Tel Aviv

4.5/5
komente 14654
Një galeri e madhe arti që ekspozon piktura, fotografi, vizatime grafike dhe skulptura. Ekspozita të veçanta i kushtohen dizajnit dhe arkitekturës. Muzeu u krijua në vitin 1932 në territorin e shtëpisë së M. Dizengoff, kryebashkiaku i Tel Avivit. Sot është një kompleks i tërë muzeor i përbërë nga disa pavijone dhe një qendër arsimore e plotë.
Koha e hapur
E hënë: Mbyllur
E martë: Mbyllur
E mërkurë: 10:00 - 4:00
E enjte: 10:00 – 4:00
E premte: 10:00 - 2:00
E shtunë: 10:00 – 6:00
E diela: Mbyllur

Muzeu Ilana Goor

4.7/5
komente 1073
Ilana Gur është një artiste autodidakt dhe njohëse e pasionuar e artit, e talentuar me aftësi të jashtëzakonshme që në fëmijëri. Për shkak të paaftësisë së saj zhvillimore (disleksia), ajo u detyrua të kuptonte vetë shtresa të tëra njohurish. Gjatë gjithë jetës së saj, Ilana Gur krijoi punime në materiale të ndryshme, duke favorizuar metalin. Muzeu u hap në vitin 1995 në një nga lagjet e vjetra të Jaffës, në një shtëpi që dikur ishte një hotel pelegrinësh.
Koha e hapur
E hënë: 10:00 - 3:00
E martë: 10:00 – 3:00
E mërkurë: 10:00 - 3:00
E enjte: 10:00 – 3:00
E premte: Mbyllur
E shtunë: 10:00 – 3:00
E diel: 11:00 – 3:00

Muzeu Historik i Forcave të Mbrojtjes të Izraelit

4.2/5
komente 437
Muzeu kryesor ushtarak i Izraelit, i themeluar në vitet 1950 nga D. Ben-Gurion, një nga themeluesit e Shtetit të Izrael. Koleksioni i muzeut përbëhet nga armë të ndryshme, municione, pajisje dhe trofe ushtarakë të marrë, ndër të tjera, në procesin e përballjes me organizatat terroriste. Një koleksion dhuratash të marra nga Ministrat e Mbrojtjes dhe një flotë automjetesh qeveritare përfshihen gjithashtu në një seksion të veçantë.
Vendi është i mbyllur përgjithmonë

Kulla e Sahatit

4.5/5
komente 14761
Kulla u ngrit në fillim të shekullit të 20-të me donacione nga banorët e Jaffës për nder të përvjetorit të kurorëzimit të Sulltanit Osman Abdul-Hamid II (në atë kohë territori i Tel Avivit i përkiste Perandorisë Osmane). Struktura ishte ndërtesa e parë civile në të cilën u vendos një faqe e orës. Para kësaj, orët vendoseshin vetëm në minare ose kambanore të kishave.
Koha e hapur
E hënë: Hapur 24 orë
E martë: Hapur 24 orë
E mërkurë: Hapur 24 orë
E enjte: Hapur 24 orë
E premte: Hapur 24 orë
E shtunë: Hapur 24 orë
E diel: Hapur 24 orë

Tregu Sarona

4.3/5
komente 33616
Një treg i mbuluar ku mund të “hani” ushqime të shijshme. Tezgat e saj të shumta shesin perime, fruta, ëmbëlsira, djathë, mish, ushqim deti dhe peshk. Ka edhe kafene, butikë vere me një përzgjedhje të gjerë pijesh dhe dyqanesh çaji. Sarona Market ka një degë të shkollës së gatimit Bishulim, e cila ofron masterklasa për përgatitjen e pjatave të pazakonta.
Koha e hapur
E hënë: 10:00 - 10:00
E martë: 10:00 – 10:00
E mërkurë: 10:00 - 10:00
E enjte: 10:00 – 11:00
E premte: 9:00 - 3:00
E shtunë: 10:00 – 10:00
E diel: 10:00 – 10:00

Tregu i Karmelit

0/5
Shuk ha-Carmel i gjallë u krijua në vitin 1920. Me kalimin e viteve ai është rritur në pazarin më të madh të Tel Avivit. Shitësit e parë ishin emigrantë hebrenj nga Rusia që erdhën Izrael pas vitit 1917. Ata hapën dyqane të vogla pranë shtëpive të tyre dhe shisnin ushqime dhe enë shtëpiake. Sot pothuajse të gjithë banorët e Tel Avivit shkojnë në treg, pasi çmimet janë më të ulëta se në dyqane.

Jaffa Flea Market

4.4/5
komente 16677
Një vend ku shesin antike të sjella nga vende të ndryshme. Këtu mund të gjeni gjëra që dikur u përkisnin emigrantëve të fillimit të shekullit XX, të shtrira të përziera me mbeturina krejtësisht të padobishme. Për të gjetur diçka të vlefshme, do t'ju duhet të shpenzoni shumë kohë, por mundi do të shpërblehet dhe turisti do të jetë pronari i lumtur i një objekti me vlerë. Tregu i pleshtave është një nga vendet më "ngjyrëshe" në Tel Aviv.
Koha e hapur
E hënë: 9:00 - 5:00
E martë: 9:00 – 5:00
E mërkurë: 9:00 - 5:00
E enjte: 9:00 – 5:00
E premte: 9:00 - 2:00
E shtunë: Mbyllur
E diel: 9:00 – 5:00

Pemë portokalli e pezulluar

4.7/5
komente 656
Një tenxhere e varur në kabllo me një pemë portokalli që rritet brenda. Është një nga simbolet e vendit. Fakti është se pas formimit të një shteti të veçantë, Izrael filloi të eksportonte portokall, gjë që e lejoi atë të merrte të ardhura të mira dhe të zgjidhte shumë probleme ekonomike. Shumëllojshmëria lokale e agrumeve u shfaq në fund të shekullit të 19-të dhe u emërua "Jaffa".
Koha e hapur
E hënë: Hapur 24 orë
E martë: Hapur 24 orë
E mërkurë: Hapur 24 orë
E enjte: Hapur 24 orë
E premte: Hapur 24 orë
E shtunë: Hapur 24 orë
E diel: Hapur 24 orë

Parku Yarkon

4.6/5
komente 18691
Parku ndodhet në pjesën veriore të Tel Avivit përgjatë lumit me të njëjtin emër. Ai përbëhet nga gjashtë zona tematike, duke përfshirë një kopsht shkëmbor, një kopsht kaktusi dhe një kopsht tropikal. Parku ka shumë aktivitete të tilla si shëtitje në ujë, një kënd zogjsh, fusha sportive, një kënd lojërash për fëmijë dhe një pistë kart. Mund të vini këtu thjesht për t'u shtrirë në lëndinën e gjelbër dhe për të lexuar një libër ose për të shëtitur nëpër rrugicat me hije.
Koha e hapur
E hënë: Hapur 24 orë
E martë: Hapur 24 orë
E mërkurë: Hapur 24 orë
E enjte: Hapur 24 orë
E premte: Hapur 24 orë
E shtunë: Hapur 24 orë
E diel: Hapur 24 orë

Shëtitorja e Tel Avivit

4.8/5
komente 1109
Infrastruktura argëtuese e Tel Avivit është e përqendruar në breg të detit. Edhe në festat tradicionale hebreje, këtu mund të gjeni objekte pune. Gjatë ditës është e këndshme të bësh banja dielli në plazhin me rërë të mirëmbajtur, në mbrëmje - të ecësh me qetësi përgjatë vargut të hoteleve, restoranteve dhe dyqaneve, natën - të kërcesh në një nga klubet e natës nën muzikën e DJ-ve të modës. .
Koha e hapur
E hënë: Hapur 24 orë
E martë: Hapur 24 orë
E mërkurë: Hapur 24 orë
E enjte: Hapur 24 orë
E premte: Hapur 24 orë
E shtunë: Hapur 24 orë
E diel: Hapur 24 orë

Plazhi i Tel Avivit

4.7/5
komente 1881
Tel Avivi nuk është vetëm qendra kulturore dhe ekonomike e Izrael, është gjithashtu një vendpushim popullor mesdhetar. I gjithë kufiri perëndimor i qytetit është një brez ranor i vazhdueshëm. Plazhet e qytetit janë të mbuluara me rërë të lehtë dhe të pajisura me të gjithë infrastrukturën e nevojshme për një pushim të rehatshëm për vizitorët. Madje ka një plazh të veçantë në bregdet për hebrenjtë ortodoksë.
Koha e hapur
E hënë: Hapur 24 orë
E martë: Hapur 24 orë
E mërkurë: Hapur 24 orë
E enjte: Hapur 24 orë
E premte: Hapur 24 orë
E shtunë: Hapur 24 orë
E diel: Hapur 24 orë