search
Nutup kothak panelusuran iki.

Objek wisata ing Dortmund

Situs wisata sing paling menarik lan apik ing Dortmund

Foto, review, deskripsi, lan pranala menyang peta

Babagan Dortmund

Dortmund sing apik lan mulyo minangka papan kelairan klub bal-balan Borussia legendaris lan tradhisi pembuatan bir kuno. Saliyane iki bukti kondhang, kutha pamer nomer owahan saka pandelengan sajarah: kastil, katedral, musium mboten umum. Setengah saka wilayah Dortmund dikuwasani taman lan taman lanskap, sing ndadekake kutha iki minangka salah sawijining sing paling ijo ing kabeh wilayah. Jerman.

Dortmund ngalami rong periode ngrembaka, ing abad 14 lan 19. Ing abad tengahan, pangeran tetanggan asring iri marang kasugihan lan ketenaran para panguwasa lokal, mula kutha iki asring dadi target serangan militer lan pasulayan. Sanajan kasunyatane Dortmund minangka salah sawijining pusat industri Jerman, udhara ing kene cukup resik lan ekologi apik banget.

Top-15 Objek Wisata ing Dortmund

Balai Kutha Dortmund

3.2/5
reviews 124
Balai Kota Dortmund dibangun relatif anyar miturut standar sajarah - ing pungkasan abad ka-19. Iki minangka bangunan lima lantai sing apik banget kanthi gaya Neo-Renaissance. Balai kutha sing pisanan muncul ing kutha iki enem abad kepungkur, nanging ora bisa urip nganti saiki. Nalika dekorasi Balai Kota Tua, unsur arsitektur bangunan bersejarah digunakake. Sawise Perang Donya II, balai kutha dibangun maneh sawise rusak banget.
wektu mbukak
Monday: 8:00 AM – 12:00 PM, 1:00 – 3:30 PM
Tuesday: 8:00 AM – 12:00 PM, 1:00 – 3:30 PM
Wednesday: 8:00 AM – 12:00 PM, 1:00 – 3:30 PM
Thursday: 8:00 AM – 12:00 PM, 1:00 – 5:00 PM
ana: 8:00 - 12:00
Setu: Ditutup
Minggu: Ditutup

Dortmund U-Tower

4.5/5
reviews 2361
Salah sawijining menara tembok kutha Dortmund, dipugar ing taun 1992 kanthi tampilan sajarah. Bangunan anyar iki dibangun ing pondasi wiwit saka abad kaping 13 nganti 14. Supaya ora ambruk, dhasar menara kasebut dikuwatake kanthi tumpukan. Nang Eagle Tower ana museum kutha, ing ngendi sampeyan bisa ndeleng koleksi waja lan senjata abad pertengahan, panemuan arkeologi sing menarik lan model kutha lawas.
wektu mbukak
Senin: Tutup
Selasa: 11:00 - 6:00
Rebo: 11:00 - 6:00
ana: 11:00 - 8:00
ana: 11:00 - 8:00
ana: 11:00 AM - 6:00 PM
Minggu: 11:00 AM - 6:00 PM

Gréja St. Reinold

4.5/5
reviews 1464
Gereja khusus kanggo St Rinald, santo pelindung Dortmund. Gereja minangka simbol kutha lan asring digambarake ing souvenir. Ing sisih ndhuwur menara lonceng 104 meter ana baling-baling cuaca arupa manuk garudha (manuk iki dianggep minangka simbol Dortmund). Sajarah Gréja St Rinald tanggal bali menyang abad kaping 9, wiwit iku bangunan wis slamet sawetara karusakan lan geni. Bangunan saka pungkasan abad kaping 13 isih urip nganti saiki.
wektu mbukak
Senin: Tutup
Selasa: 10:00 - 6:00
Rebo: 10:00 - 6:00
ana: 10:00 - 6:00
ana: 10:00 - 6:00
ana: 10:00 AM - 2:00 PM
Minggu: 12:30 - 2:00 PM

Gréja St. Petri

4.5/5
reviews 173
Kuil abad tengahan sing didegaké ing awal abad kaping 14. Situs kasebut dipilih ing Jalan Hellweg, rute utama ing wilayah kasebut. Kaya sing asring kedadeyan ing jaman kasebut, pambangunan njupuk pirang-pirang abad. Spire pasamuwan didegaké mung ing tengah abad XVIII. Aset utama gréja punika misbyah unik, dikenal minangka "keajaiban emas Westphalia". Iku nggambarake adegan agama saka Injil.
wektu mbukak
Senin: Tutup
Selasa: 11:00 - 5:00
Rebo: 11:00 - 5:00
ana: 11:00 - 5:00
ana: 11:00 - 5:00
ana: 10:00 AM - 4:00 PM
Minggu: Ditutup

Museum Industri LWL Zollern

4.7/5
reviews 3160
Monumen industri awal abad kaping 20. Nganti taun 1960, bangunan iki dadi kantor administrasi tambang batu bara. Bangunan iki meh podho kastil Gothic picturesque digawe saka bata abang, nang ana Machine Hall nyengsemaken, ngendi peralatan pertambangan saka pungkasan 19. lan awal abad kaping 20 dipamerake. Bangunan tambang, bebarengan karo desa Landwehr Colony, minangka bagéan saka Industrial Heritage Trail.
wektu mbukak
Senin: Tutup
Selasa: 10:00 - 6:00
Rebo: 10:00 - 6:00
ana: 10:00 - 6:00
ana: 10:00 - 6:00
ana: 10:00 AM - 6:00 PM
Minggu: 10:00 AM - 6:00 PM

Brewery-Museum Dortmund

4.5/5
reviews 845
Dortmund misuwur ing saindhenging Jerman minangka kutha sing ngasilake bir paling akeh. Malah ana museum bir. Dumunung ing bale salah sawijining pabrik bir ing kutha. Ing museum sampeyan bisa sinau sajarah narik saka brewing ing tlatah Dortmund lan ndeleng peralatan langka: mesin, steamers, kontaner. Pengunjung uga bakal kasengsem ing koleksi cangkir lempung lawas lan botol bir.
wektu mbukak
Senin: Tutup
Selasa: 10:00 - 5:00
Rebo: 10:00 - 5:00
ana: 10:00 - 8:00
ana: 10:00 - 5:00
ana: 12:00 - 5:00 PM
Minggu: 10:00 AM - 5:00 PM

Pabrik kokas Hansa

4.4/5
reviews 921
Landmark industri, warisan jaman jaya industri Dortmund ing paruh pertama abad kaping 20. Pabrik kasebut saiki dadi monumen sajarah lan minangka bagean saka rute wisata sing populer. Ing tilas pabrik, pengunjung bakal weruh peralatan kanggo pertambangan lan ngolah batu bara, lan bakal bisa mirsani proses coking mineral iki.
wektu mbukak
Senin: Tutup
Selasa: 10:00 - 4:00
Rebo: 10:00 - 4:00
ana: 10:00 - 4:00
ana: 10:00 - 4:00
ana: 10:00 AM - 4:00 PM
Minggu: 10:00 AM - 4:00 PM

Museum Bal-balan Jerman

4.5/5
reviews 6048
Kompetisi antarane arsitek paling apik ing Eropa dianakake kanggo ngrancang bangunan museum. Akibaté, studio desain HPP Architects menangaké kompetisi. Museum Bal-balan minangka eksposisi interaktif modern sing nuduhake emosi langsung para penggemar lan pemain ing pertandhingan bal-balan. Saben pengunjung bakal bisa ngrasakake kaya peserta game lan ngalami macem-macem sensasi berkat teknologi modern.
wektu mbukak
Senin: Tutup
Selasa: 10:00 - 6:00
Rebo: 10:00 - 6:00
ana: 10:00 - 6:00
ana: 10:00 - 6:00
ana: 10:00 AM - 6:00 PM
Minggu: 10:00 AM - 6:00 PM

Dortmund U-Tower

4.5/5
reviews 2361
Ruang seni lan pusat budaya sing ana ing bekas bangunan pabrik. Menara pabrik iki dibangun ing taun 1926 lan minangka bangunan paling dhuwur ing Dortmund nalika iku. Sawise penutupan produksi ing taun 1994, kabeh bangunan industri dibongkar lan menara kasebut diowahi dadi pusat budaya. Ing kene seni kontemporer saka abad 20 lan 21 dipamerake lan program pendidikan sing inovatif dikembangake.
wektu mbukak
Senin: Tutup
Selasa: 11:00 - 6:00
Rebo: 11:00 - 6:00
ana: 11:00 - 8:00
ana: 11:00 - 8:00
ana: 11:00 AM - 6:00 PM
Minggu: 11:00 AM - 6:00 PM

urip

4.7/5
reviews 242
Bèntèng saka abad kaping 13, biyèn diduweni ksatria bangsawan Hermann von Delvig lan turunane. Amarga akeh pembangunan lan rekonstruksi sajrone pirang-pirang abad, tampilan bangunan kasebut minangka campuran gaya arsitektur. Sawise kulawarga von Delvig tilar donya, kastil iki dijupuk dening kotamadya. Bèntèng iki disewakaké déning panguwasa kutha, saéngga ora bisa njupuk tur dipandu ing latar.
wektu mbukak
Senin: Tutup
Selasa: 5:00 PM - 12:00 AM
Rebo: 5:00 - 12:00
Kemis: 5:00 - 12:00
ana: 5:00 - 12:00
Setu: 5:00 - 12:00
Minggu: Ditutup

Florianturm

4.5/5
reviews 1152
Menara radio lan TV kutha, sing dhuwuré 211.4 meter. Ing njero ana platform ndeleng kanggo turis lan restoran. Menara iki diadegaké ing tengah abad kaping 20 lan ing wektu iku sing paling dhuwur ing kabeh Jerman. Ing wiwitan taun 2000-an, menara kasebut nduwe infrastruktur kanggo bungee jumping, nanging sawise kabel putus lan ana wong tiwas, mlumpat dilarang. Floriantum diduweni dening perusahaan telekomunikasi Jerman.
wektu mbukak
Senin: Tutup
Selasa: Tutup
Rebo: 2:00 - 6:00
ana: 2:00 - 6:00 PM
ana: 12:00 - 6:00
ana: 12:00 - 8:00 PM
Minggu: 12:00 - 8:00 PM

Sinyal Taman Iduna

4.7/5
reviews 37396
Stadion paling gedhe ing Jerman, diakoni dening FIFA minangka salah sawijining lapangan bal-balan paling apik ing donya. Signal Iduna Park minangka papan asal kanggo tim klub bal-balan misuwur Borussia Dortmund. Stand sisih kidul stadion kanthi kursi ngadeg bisa nampung nganti 25,000 wong. Sajrone pertandhingan, diisi kanthi kapasitas penggemar. Kapasitas total stadion luwih saka 80 ewu wong.

Kebun Binatang Dortmund

reviews 15033
Kebon binatang kutha minangka papan sing populer kanggo hiburan kulawarga. Ing akhir minggu mesthi rame lan nyenengake, amarga warga lokal seneng nggawa anak-anake ing kene. Ana 230 spesies kéwan (1500 kéwan) ing tlatah kebon binatang. Taman manuk minangka zona sing kapisah, ing ngendi manuk beo, merak, pheasants lan manuk hantu urip. Sawetara pedunung kebon binatang bisa diwenehi panganan ing sangisore pengawasan staf.
4.1/5
wektu mbukak
Senin: 9:00 - 4:30
Selasa: 9:00 - 4:30
Rebo: 9:00 - 4:30
ana: 9:00 - 4:30
ana: 9:00 - 4:30
ana: 9:00 AM - 4:30 PM
Minggu: 9:00 AM - 4:30 PM

Kebun Raya Rombergpark

4.7/5
reviews 6298
Kebon Botani Dortmund, sing jembaré 65 hektar (salah siji sing paling gedhé ing donya). Taman kasebut muncul ing kutha ing awal abad kaping 19 amarga upaya kulawarga musisi Romenberg. Cacti, palms, pakis, shrubs medicinal lan endah tuwuh ing greenhouses taman. Secara total, Taman Botani Dortmund minangka papan kanggo udakara 4,500 flora.
wektu mbukak
Senin: Bukak 24 jam
Selasa: Bukak 24 jam
Rebo: Bukak 24 jam
Kamis: Bukak 24 jam
ana: Bukak 24 jam
Setu: Bukak 24 jam
Minggu: Bukak 24 jam

Taman Westphalia

4.5/5
reviews 17828
Taman kanthi taman mawar gedhe ing wilayahe. Ana luwih saka 3,000 spesies mawar. Ing ngisor iki diklumpukake spesimen kembang sing apik iki saka kabeh ndonya - varietas eksotis, kuno lan bubar dikembangake. Wilayah Westfalenpark dipérang dadi zona: taman mawar abad pertengahan, taman Art Nouveau, taman antik, taman mawar kutha, mawar Jerman lan liya-liyane. Staf taman nganakake riset ilmiah kanggo ngenali spesies mawar sing ora dingerteni.
wektu mbukak
Senin: 9:00 - 11:00
Selasa: 9:00 - 11:00
Rebo: 9:00 - 11:00
ana: 9:00 - 11:00
ana: 9:00 - 11:00
ana: 9:00 AM - 11:00 PM
Minggu: 9:00 AM - 11:00 PM